Pori Burlesque ry

Pori Burlesque otti ensiaskeleensa 2012 loppukesästä, jolloin Madame BlaBlaa aloitti viikkotuntien pitämisen Porissa.

Tarkoituksena oli kerätä saman henkinen ja yhtä herkullisen mielikuvituksen omaava porukka jakamaan ajatuksia sekä tekemään burleskia tutuksi Satakunnan alueella.  Porissa oli jo hieman tietoa burleskista. Muutama yksittäinen esiintyjä oli nähty sekä paikallisessa teatterissa että ravintolassa. Minkäänlaista koulutusta tai tapahtumaa ei oltu vielä järjestetty.  Me halusimme paljon enemmän! Ja tartuimme toimeen pilke silmäkulmassa.

Saimme alusta alkaen viikkotunneille mukaan aktiivisia harrastajia. Tästä innostuneena pidimme ensimmäisen näytöksen 16.03.2013 yhteistyössä Tahtia Tyylillä-tanssikoulun kanssa. Näytöksessä oli kattava sekoitus tanssia, erilaisia ryhmäesityksiä ja sooloesiintymisiä. Illan viimeiset esitykset olivat menestys ja ne todella olivat burleskia!! Tämän jälkeen monille on jäänyt palava halu nousta yhä uudelleen lavalle, innostus esiintyä. Hyvän mielen tuottaminen niin katsojille kuin itsellekin on ollut siitä alkaen Pori Burlesquen tavoite. Näytöksiä näiden vuosien aikana on kertynyt monia. Lavalle on jokaisessa näytöksessä nousut uusia untuvikkoja sekä jo enemmän esiintyneitä.

Hae jäseneksiJatka lukemista

Glamour Ladies

Tällä hetkellä Pori Burlesquella on  esiintyvä ryhmä, Glamour Ladies. Lavalle noustaan erilaisilla kokoonpanoilla burleskia esittäen, useiden eri bändien kanssa vuorotellen esiintyen.

Olemme pyrkineet järjestämään burleskista mahdollisimman monipuolista koulutusta viikkotuntien lisäksi Satakunnan alueella. Muilta burleskitaiteen tekijöiltä saa aina uusia vinkkejä. Meillä on ollut ilo ja kunnia saada Suomen parhaimmilta ammattilaisilta koulutusta teatteritaiteesta, tasseli-tekniikasta, maskeeraamisesta, liike- ja elekielestä, burleskin historiasta sekä korkokengillä sipsuttelusta. Meillä järjestetään myös erilaisia teematunteja, joissa tyylilajeina on eri tanssityylit ja tekniikat.  Lisäksi järjestämme yhteisiä askartelu-iltoja, joissa luovat ajatukset lentävät ja esiintymisasuihin saadaan uusia ideoita!

Yhdistys rekisteröitiin virallisesti marraskuussa 2016. Jatkamme edelleen samalla linjalla, mitä jo ensi metreillä olimme suunnitelleet.  Johtoajatuksenamme on luoda yhdessä burleskille sen ansaitsema näkyvyys ja nauttia esiintymisen ilosta, jakaa tietoa ja taitoa erilaisten koulutusten sekä näytösten avulla, yhdessä!

Tervetuloa mukaan meidän iloiseen burleskiporukkaamme!!!

Burleskin täyttämin ajatuksin, Pori Burlesque ry hallitus

Koulutus ja kurssit